Ajans Bakırçay

Dikili'de mahallelinin direnişi emniyette bitti

ÇEVRE

Dikili'de akşam saatlerinde Gediz Elektrik tarafından trafo konulmak istenmesi mahalleliyi ayağa kaldırdı.

İsmetpaşa Mahallesi, 52’inci sokakta yaşayan vatandaşlar, sokağın hafızası olarak ifade ettikleri karabiber ağacının kesilerek yerine trafo konulacağını öğrendi. Bunun üzerine nöbet tutmaya ve imza toplamaya başladı ve basın açıklaması yaptı. Ancak mahallelinin istememesine rağmen şirket çalışanları akşam 20.30 civarında bir kamyonete yükledikleri trafo ile mahalleye geldi. Bunun üzerine şirket çalışanları ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı.

EMNİYET GÜÇLERİ MÜDAHALE ETTİ

Akşam saatlerinde trafoyu getiren çalışanlarla vatandaşlar arasında çıkan tartışmalarda Latife Özbek adlı mahalle sakini; “Bu saatte hangi izinle buraya geldiniz? Biz mahalleli olarak buraya trafo konulmasını istemiyoruz. Mahallemizde kalan son ağacında kesilmesine müsade etmeyiz” dedi. Tartışmalar sırasında kısa bir arbede yaşanınca olay yerine gelen emniyet güçleri duruma müdahale etti. İki kişi ifadesi alınması için emniyete götürüldü. 

AĞAÇ KESİLMEYECEK

Olayda şirket çalışanı ağacın kesilmeyeceğini sadece trafoyu koyacaklarını ve gideceklerini söyledi. Mahalle sakinleri ise durumu topladıkları imzalarla belediyeye taşıyacaklarını, bu alanın mahalleliye bırakılmasını ve bir çözüm bulunmasını isteceklerini söylediler.

Trafo yerine yerleştirildikten sonra üçü kadın 5 mahalleli ile şirket çalışanları ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.