Ajans Bakırçay

Kıyı yağmasına ülke çapında protesto

ÇEVRE

Kıyı Hareketleri Dayanışma ağı Datça’dan Van’a Çanakkale’den Heybeliada’ya, Dalyan’dan Dikili’ye kıyılarda yaşanan betonlaşma, rant projeleri ve kıyı ihlalleri 18 Mayıs günü Türkiye’nin 16 farklı noktasında aynı anda protesto etti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu “Kıyıda” platformu ilk eylemini Akyaka, Altınoluk, Ayvalık, Bodrum, Burgazada, Burhaniye, Çanakkale, Çeşme, Dalyan, Datça, Fethiye, Güzelbahçe, Heybeliada, İznik ve Van’da gerçekleştirildi.

Haber: Özgür Duygu Durgun

“Kıyıda” hareketine Ayvalık’tan katılan çevre örgütleri ve sivil toplum kuruluşları Koç Grubu’nun marina modernizasyonu adı altında Ayvalık Setur Marina’da yol açtığı dev betonlaşmayı da protesto etti. Setur marinada süren inşaat önünde basın açıklaması yapan grup "Kıyılar nehirler sermaye değildir", "Koç kadar balığın da hakkı var", "Beton sizin kıyılar bizim" pankartları ve sloganlarıyla Ayvalık kıyılarındaki betonlaşmayı protesto etti.

Basın açıklamasında kıyılar üzerindeki rant politikaları protesto edilirken, kıyıların özel işletmelere açılarak yağmalandığı, doğal yaşamı bozan yapılaşma faaliyetleriyle ekolojik sisteme geri dönüşü olmayan zararlar verildiğine dikkat çekildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.