Ulusal basında "kapsayıcı ve ezber bozan bir eğitim habitatı" olarak tanımlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları Bergama ve İzmir’de yaşama geçirildi.
Farklı sosyal statü, yaş ve eğitim seviyelerindeki katılımcılara üst düzey bir eğitim olanağı sunan ve ‘Kültürpark İzmir Sanat Atölyeleri’ ile ‘Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nda gerçekleşen çalışmalara Covid-19 salgını nedeniyle ara verilmişti.
Pandemi nedeniyle internet üzerinden yeniden başlayan çalışmalara Türkiye’nin en önemli ses teknisyeni Alp Turaç ta katıldı. Çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de izledi. Başkan Soyer’i karşılarında gören çocuklar büyük mutluluk yaşadı.
ŞAHİN: “MÜZİĞİN VE YARATININ İYİLEŞTİRİCİLİĞİNİ BİRBİRİMİZLE PAYLAŞMAYI SEÇTİK”
Yapılan etkinlik ile ilgili görüş belirten Timuçin Şahin; “Bulunduğumuz koşullarda elimizden gelenin en iyisini yaparak müziğin ve yaratının iyileştiriciliğini birbirimizle paylaşmayı seçtik. Pandemi dönemini Kolektif Hayal Gücü katılımcıları olarak öğrencilerim kendi müziklerini yazarak, cağın müzik ve düşünce devrimcilerinin eserlerini inceleyerek geçiriyorlar. Her hafta internet üzerinden çalışmalarımızı, araştırmalarımızı konuşup, somut bir müzikal gelişime odaklandık” dedi.
Şahin ayrıca; “Bunun yani sıra pandemi sonrası oluşacak olan dünyamızın ihtiyaçları, doğanın, insan olmayan canlıların, toprağın ve üretimin hayatımızdaki gereklilikleri üzerine, sorumluluklarımızı konuşuyoruz. Bu hafta ülkemizin en önemli ses teknisyeni Alp Turaç’a kayıtlarımızı dinlettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de aramıza katılarak bizi çok mutlu etti. Kendisine bu kadar yoğun bir dönemde bize zaman ayırdığı ve Kolektif’e gönülden verdiği destekleri için çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
SOYER: “SON DERECE KIYMETLİ”
Çalışmaları izleyen Başkan Soyer ise; “Hiç birinizin kuşkusu olmasın bu çalışmalar devam edecek. Bu bizim yaptığımız en güzel işlerden biri. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çocukların umudu yeter. Onların kurduğu bu hayallerin güzelliği yeter. Bundan daha değerli bir şey olamaz. Yepyeni ufuklar açıyorsunuz, muazzam ilham veriyorsunuz çocuklara. Bu son derece kıymetli. O yüzden kimsenin kuşkusu olmasın bu çalışmalara devam edeceğiz” dedi.
ÇOCUKLARDAN TEŞEKKÜR MEKTUBU
Başkan Soyer’i karşılarında gören ve büyük mutluluk yaşayan çocukların her biri ise etkinlik sonrası kendisine teşekkür mektubu yazdı.
HAYALLERİMİZİN ORTAĞI OLMANIZDAN KIVANÇ DUYUYORUZ
Tusem Karagöz (11): “Hoş geldiniz. Sizi çalışmalarımızda gördüğüme çok sevindim. Başkanım biz kolektif hayal gücünü çok seviyoruz. Birçok akademisyen ve müzisyen ile tanıştık. Birçok müzik aleti gördük, çaldık, konserler verdik ve en önemlisi müziğin önemini öğrendik. Müziğimizin sesinin kesilmemesini sağladığınız ve bize destek vermeye devam edeceğinizi söylediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Çok büyük hayaller kuruyoruz, hayallerimizin ortağı olmanızdan kıvanç duyuyoruz”
Berkay Tokbay (18): “KHG ile büyük bir aile olduk. KHG sadece müzik yapılan bir yer değil, burada yaratıcılığımız nefes alıyor ve dünya vatandaşı olmanın nosyonlarını irdeliyoruz. Dünyaca ünlü müzisyenlerle ile tanıştık. Yeni bilgiler edindik. Çok zor zamanlarımız oldu. Siz yardımımıza yetiştiniz. Çok teşekkürler. Ziyaretiniz, çalışmalarımızı izlemeniz beni ve arkadaşlarımı çok mutlu etti”
Doğan Karav (8): “Size çok teşekkür etmek için bu mektubu yazıyorum. Sizin sayenizde ben Kolektif Hayal Gücü Orkestrası’nın bir parçası oldum. Harika müzisyenlerle tanıştım. Charlie Bird Parker’la tanıştım ve çok sevdim. Tıpkı kuşları sevdiğim gibi. Sekiz yaşında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Kolektif Hayal Gücü Orkestrası, Reggie Washington, Sean Rickman, Timuçin Şahin ile birlikte sahneye çıkmak çok güzeldi. Sizi bütün konserlerimize bekliyoruz. Sizi seviyorum.”
KOLEKTİF HAYALGÜCÜ MÜZİK MERKEZİ
Her yaştan müzisyene ve dinleyiciye açık olan buluşmada, uluslararası eğitmenler, kolektif grup dersi formatında; doğaçlama, enstrüman, müzikal hayal gücü ve beste üzerine atölye çalışmaları düzenliyor. Çalışmalara, yedi yaş üzeri herkes katılabiliyor ve seviye sınırı bulunmuyor. Eğitimlerde Çocuk Müzisyenler Kolektifi, Dinleme Sanatı, Enstrümantalistler için atölyeler, Caz kulüp performans platformu, Caz Tarihinde Vokal Sanatı, Ses ve Kayıt Teknolojisi ve Türkiye’de Müzik Yazarlığı gibi konular işleniyor.