Ajans Bakırçay

8 Mart’a özel farkındalık projesi "Kadın Doğmak"

GÜNDEM

‘Kadın Doğmak’ adı verilen proje kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadına şiddete dikkat çekilecek.

Konak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için farklı bir proje hazırladı. Farkındalık yaratmak amacıyla "Kadın Doğmak" adı verilen proje kapsamında 16 iş kadını, kadına şiddete dur demek için kamera karşısına geçti.

Proje kapsamında 16 iş kadını kamera karşısına geçti. Kadınların yaşadığı şiddeti makyajla yansıtmaya çalışan İzmir’in tanınmış kadın isimlerinin çektirdiği fotoğraflardan hazırlanacak afişler billboardlara asılacak. Projeyi hazırlayan Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu Başkanı Meclis Üyesi Aslı Gündüz, "Kadına şiddet, gün geçtikçe daha büyük savaşlar verdiğimiz, farkındalık yaratmak için en büyük çabaları harcadığımız konulardan biri haline geldi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ama biz istedik ki 8 Mart’ta bunu dile getirelim ve daha fazla etki yaratalım. Bize destek veren Konak Belediye Başkanımız Adbül Batur’a teşekkür ederim." dedi.

Kadın doğmanın bu ülkede suç olmaması gerektiğine dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise şunları söyledi; "Kadına şiddet ülkemizin kanayan yarası. Her gün şiddet haberleriyle sarsılıyoruz. Belediyelere de görev düşüyor bu konuda. Farkındalık yaratmak için 8 Mart’ta böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bu ülkede kadın olmaz zor olmamalı. Kadınlarımızın her günü huzurlu mutlu geçmeli. Onlar her gün değerli olduğunu hissetmeli."

Projede kimler yer aldı

Projede Konak Belediyesi Meclis üyeleri Aslı Gündüz, Nesrin İlkutlav, Nurten Serhadbeyi, Nazlı Kurt, İzmir Milletvekilimiz Sevda Erdan Kılıç ,Türkiye’nin en genç kadın Meclis üyesi Dila Koyurga, Kadın Stand Up’çı Benan Bilek, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Selen Almaç Deniz, Yazar Canan Tan, TOBAV İzmir Şube Başkanı Hale Gökalp Sezer, Ressam Melis Korkmaz, Sanatçı Nurhan Damlacıoğlu, Türk Halk Müziği Koro Şefi Bahar Almaç, İş Kadını Tülay Bayır, İş Kadını Gönenç Yücel, İletişim Uzmanı Gözde Gruşçu yer aldı. Projeye katılan kadınlara yanık, kesik, kezzap, darbe gibi şiddet ve darp izleri özel efekt malzemeleri kullanılarak uygulandı. Bu makyaj uygulamalarını Ege üniversitesi DTMK öğretim üyesi Doç. Dr Füsun Aşkar yaparken fotoğraf sanatçısı Sibel Demirçivi kamera karşısına geçen proje üyeleri ile özel fotoğraf çekimleri yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.