Ajans Bakırçay

AKP'li vekilden, Dikili'de yaşayan vatandaşa 'dangalak' davası!

GÜNDEM

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, kullandığı 'dangalak' ifadesine aynı tonda veren vatandaşa hakaret davası açtı.

Millet İttifakı’na oy veren halka “Dangalak” diyen AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, kendisine “Dangalak senin babandır” diye karşılık veren vatandaşa hakaret davası açtı.

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 2 Mayıs’ta partisinin düzenlediği bayramlaşma törenine katılmıştı. Turan, AKP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçiş ücretini “200 liracık” diye açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü yerine feribotu tercih etmişti. Toplumda ve medyada eleştiri konusu olan bu olguyu haberleştiren basın – yayın mensuplarına “Bu bir geri zekalılıktır” diyen Turan, Millet İttifakı temsilcilerine ve muhalefete oy verenlere de hakaret etmişti.

Haber: Gökmen Ulu

MİLLET İTTİFAKI’NA OY VERENLERE DANGALAK DEMİŞTİ

Turan, “2023, Çanakkale’de dünyanın en büyük köprüsünü yapanlarla köprüyü sadece polemik konusu yapıp, oradan bizi denize dökeceğini düşünen dangalakların seçimi olacak” demişti. Millet İttifakı’na oy veren milli iradeye “Dangalak” diyerek hakaret eden Turan sosyal medyada büyük tepki görmüştü.

VATANDAŞ AYNI KELİME İLE KARŞILIK VERDİ

İzmir’in Dikili İlçesi Çandarlı Mahallesi’nde yaşayan 66 yaşındaki işçi emeklisi Zeki Gürarslan da Facebook sayfasındaki yazısında Turan’a, “Dangalak senin babandır” diyerek karşılık vermişti.

TURAN “DANGALAK” DİYEN VATANDAŞA HAKARET DAVASI AÇTI

Bülent Turan, bu paylaşımı yapan vatandaşa hakaret davası açtı. İlk olarak jandarmanın evine gönderildiğini belirten Zeki Gürarslan, Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı’nda verdiği ifadenin ardından bugün adliyedeydi. Gürarslan, Çanakkale Lapseki Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava doğrultusunda, Dikili Asliye Mahkemesi Hakimliği’ne giderek ifade verdi.

GÜRARSLAN: “YURTTAŞ OLARAK HAKARETLERİ KABUL ETMEM”

Zeki Gürarslan, ifadesinde şöyle konuştu:

*”Seçim köprüyü yapanlarla dangalaklar arasında olacak” sözlerinden sonra bana dava açtırması büyük talihsizliktir.

*Görevi ve sıfatı ne olursa olsun hiçbir devlet ve kamu görevlisinin halka hakaret etme yetkisi olamaz. Yurttaş olarak onurumuza, şerefimize, haysiyetimize dokunan hakaretleri kabul etmem.

*Benim paylaşımım bu hakarete tepki ve protestodur. Benim haysiyet, şeref ve onurum en az Bülent Turan’ınki kadar değerlidir. Halka yapılan hakareti küstahlık sayarım. Adalet önünde hesap vermesini istemek kişilik haklarımın gereğidir.

“BANA HAKARET DAVASI AÇMASI PİŞKİNLİK VE YÜZSÜZLÜKTÜR”

İfadesini verdikten sonra adliye çıkışında açıklama yapan Gürarslan, “Bülent Turan’ın halka dangalak diye hakaret ettikten sonra bana hakaret davası açtırması büyük bir pişkinlik ve yüzsüzlüktür” dedi. Halka hakaret edilmesini kabul etmediğini vurgulayan Gürarslan, “İktidarın zehirleyici, ayrıştırıcı, halkı birbirine düşürücü kin ve nefret söylemini protesto ediyorum. İktidarın bu dilini değiştirmesini istiyorum” diye konuştu.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu ile Çandarlı Halk Meclisi üyeleri, Gürarslan’a destek vererek, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganını seslendirdi.

Duruşmanın 26 Haziran’da Lapseki’de yapılacağı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.