Ajans Bakırçay

Bakırçaylı kadınlardan, kadın işçilere destek!

GÜNDEM

Ayvalık Kadın İnisiyatifi, Bergama Kadın Dayanışması ve Dikili Kadın Platformu üyeleri kadın işçilerle odun ateşinin başındaydı.

22 Ağustos tarihinde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Agrobay'ın kadın işçilerini kadın örgütleri yalnız bırakmadı. Ayvalık Kadın İnisiyatifi, Bergama Kadın Dayanışması ve Dikili Kadın Platformu üyeleri kadın işçilerle odun ateşinin başındaydı.

Yurtdışına en büyük domates ihracatçısı şirketlerden biri olan ve Bergama'da faaliyet gösteren Agrobay Seracılık'ın kadın işçileri direnişlerinde 90'ıncı güne girdi. Sendikaya üye olduktan sonra Kod 26 ile işten çıkarılan işçiler hala tazminatlarını ve içeride kalan maaşlarını alamadı.

22 Ağustos tarihinden bu yana direnişte olan kadın işçileri kadın örgütleri de yalnız bırakmadı. Ayvalık Kadın İnisiyatifi, Bergama kadın Dayanışması ve Dikili Kadın Platformu üyeleri başlayan kış koşullarına rağmen direnişlerinden vazgeçmeyen kadın işçileri ziyaret etti. Odun ateşi yakarak ısınmaya çalışan kadın işçilerle yan yana gelen aktivistler, şirkete işçilerin haklarını ödeme çağrısında bulundular.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.