Ajans Bakırçay

Bergama CHP, Uğur Mumcu'yu andı

GÜNDEM

CHP Bergama İlçe Başkanlığı, Uğur Mumcu ve diğer aydınları anmak üzere toplanarak basın açıklaması yaptı.

CHP Bergama İlçe Başkanlığı, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu ve yitirilen diğer aydınları anmak üzere Bergama Hükümet Konağı önünde toplandı. 

Yağmur altında düzenlenilen bir törenle karanfiller eşliğinde anılan aydınlar için bir basın açıklaması da gerçekleştirildi. Açıklamayı, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz yaptı. Açıklamada, "Ülkemizi çağın gerisine atmaya uğraşan bu karanlık zihniyete, nefrete karşı içimizde var olan sevgi , azim ,umut ve kararlılıkla aydınlarımızın bıraktıkları yerden mücadeleye devam ediyoruz" denildi.

'HEPSİ ATATÜRK İLKELERİNİN YILMAZ SAVUNUCULARI'

Açıklamada ayrıca; "Araştırmacı gazeteci - yazar, kalpaksız Kuvayı Milliyeci, kendi deyimiyle sakıncalı piyade Uğur Mumcu, bundan 28 yıl önce, 24 Ocak 1993’te saat 13.15’te arabasına konulan bir bombanın patlamasıyla hunharca katledildi. Yine 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır ilimizin çok sevip bağrına bastığı emniyet müdürü aydın insan Gaffar Okkan uğradığı silahlı saldırıyla yasamdan koparıldı. Değerli bilim adamı Prof.Dr.Muammer Aksoy' u da yine ocak ayında 31 Ocak 1990 tarihinde faili meçhul bir cinayete kurban verdik. Hrant Dink, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Kemal Türkler, Turan Dursun, Necip Hablemitoğlu ve daha nice aydınımızı faili meçhul cinayetlerle yitirdik. Hepsi de Atatürk ilkelerinin ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz savunucularıydı" 

'ANILARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ'

"Onların verdikleri bu onurlu mücadele hala bugünde bizler tarafından devam ettiriliyor. Ülkemizi çağın gerisine atmaya uğraşan bu karanlık zihniyete, nefrete karşı içimizde var olan sevgi, azim, umut ve kararlılıkla aydınlarımızın bıraktıkları yerden mücadeleye devam devam ediyoruz. Yaşadığımız sıkıntılı günleri daha o yıllarda görebilen sevgili Uğur Mumcu bir konuşmasında; "Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacaklar cumhuriyete karşı ayaklanacaklar " diye hepimizi uyarmıştır. Ayrıca bügün ezilenin yanında ezenin karşısında Miİlletin vekili Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı, değerli siyasetçi ve eski Tunceli Milletvekilimiz Kamer Genç'i aramızdan ayrılışının 5. yılı. Saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz. Anıları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.