Ajans Bakırçay

Bergama'da şiddete karşı 'Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor'!

GÜNDEM

CHP Bergama İlçe Başkanlığı, CHP İzmir İl Kadın Kolları tarafından; kadın ve çocuk cinayetlerine karşı başlatılan “Kırık Saçlı Kadınlar Özgürlüğe Yürüyor” yürüyüşüne basın açıklamasıyla destek verdi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları tarafından cinayete kurban giden, şiddete uğrayan kadın ve çocukları için başlatılan ‘Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor’ yürüyüşüne Bergama CHP İlçe Başkanlığı basın açıklaması ile destek verdi.

Bayraklı Park’ta gerçekleştirilen basın açıklamasında ise topluluk tarafından “Güç Sende” yazılı tşörtler giyildi, “Başsağlığı değil, yaptırım istiyoruz”, “Sessiz kalmayın, susma”, “Kadına el kalkmaz”, “Şiddet yoksa sevgi yoktur”, “Cezasızlığa son”, “104581 çocuk kayıp, kayıp çocuklar nerede?”, “Kadınız, korkmayız, her zaman sokaktayız”, “Katliam yasasını geri çek” ve Birleşe, birleşe yaşayacağız” dövizleri açıldı.

CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz tarafından okunan basın açıklamasında; “Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor başlığı altında kadın ve çocuk cinayetlerine dur demek için, bebeklerimizin yaşam hakkını korumak için 15 Ekim’de Selçuk’ta başlayan yürüyüşümüz, bugün buradan devam ederek, Kınık İlçemizde son bulacaktır” dedi.

Basın açıklamasında ayrıca; “Yaşam hakkı savunucuları olarak, doğa, yaşam, özgürlük diyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden tek taraflı ayrılmanın 6284 sayılı kadına karşı şiddeti önlemek amaçlı yasanın etkin kullanılmamasının yarattığı ortamda artan kadın cinayetleri, kız çocuklarımızın katledilmesi, sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesi sonucu ortaya çıkan ve bebeklerimizin ölümüne kadar uzanan tüm olumsuzluklar karşısında yaşam hakkını savunmak tüm yurttaşlarımızın sorumluluğudur”

“Ancak ülkemiz öyle bir noktaya getirildi ki, sanki acılar, yeni acılarla tedavi ediliyor. Yaşadığımız sorunları, kamuoyu ile paylaşmak için yola çıkmışken, 23 Eylül’de Ankara’da TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı yüreklerimizi kanattı. Bu hain saldırıda ne yazık ki 5 yurttaşımız şehit edildi, 22 yurttaşımız yaralandı. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ulusumuza başsağlığı diliyoruz” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.