Ajans Bakırçay

Bergama Fen Lisesi, eTwinning Projesiyle eğitime katkı koyuyor

GÜNDEM

Bu ay sona erecek olan ‘Şiirlerden Şarkılara Yolculuk’ adlı eTwinning projesiyle fen lisesi öğrencileri Türk ve dünya edebiyatından şairleri tanıyor, farklı okullardan arkadaşlar edinip sosyalleşiyor...

Yusuf Kemalettin Perin Fen Lisesi 'Şiirlerden Şarkılara Yolculuk' adlı eTwinning Projesi eğitim ve öğretim yaşamına katkı sunmaya devam ediyor.

Mart ayında başlayan proje Mayıs ayında sona erecek olan proje Yusuf Kemalettin Perin Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ümmü Eminoğlu tarafından yürütülüyor.

Kuruculuğunu Hatay’dan Nurcan İflazoğlu ve Polonya’dan Anna Chabinska-Wegrecka’nın paylaştığı ve Azerbaycan ortaklı projenin İstanbul, Adıyaman, Ankara, İzmir, Samsun, Balıkesir ve Giresun’dan ortakları bulunuyor.

Bu ay sona erecek olan ‘Şiirlerden Şarkılara Yolculuk’ adlı eTwinning projesiyle fen lisesi öğrencileri Türk ve dünya edebiyatından şairleri tanıyor, farklı okullardan arkadaşlar edinip sosyalleşiyor, ortak yapacakları çalışmalarla iş birliğini geliştiriyor. Öğrenciler ayrıca BİT becerilerini geliştirip güvenli internet kullanımını da öğreniyor.

Öte yandan öğrenciler Zoom üzerinden yapılan şiir dinletileriyle seçtikleri şairlerin şiirlerini de seslendirme imkânı buluyor.

eTwinning nedir?

eTwinning eylemi, Avrupa Birliği, eTwinning'e üye okulların gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojilerini kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.