Ajans Bakırçay

Bergama Köftesi'nin coğrafi işaret denetimi yapıldı

GÜNDEM

Bergama Ticaret Odası’nın (BERTO) Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı başvuru sonucu, tescil edilen meşhur Bergama Köftesi'nin Coğrafi İşaret denetimi yapıldı.

BERTO, Türk Patent Enstitüsü'ne kuşaklar boyu süregelen bir lezzet olan Bergama köftesi için coğrafi işaret tescili için başvuru yapmış, Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirmenin ardından ise Bergama'nın Kozak çam fıstığı, graniti ve parşömenin ardından köftesine de coğrafi işareti verilmişti.

BERTO Başkanı Lütfi Kolat ise, Bergama Köftesi Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'ni Ankara'da, Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe'den teslim almıştı.

Baharat ve emek içi kullanılmaması nedeniyle diğer köftelere göre daha farklı bir tarife sahip olan Bergama köftesinin tescillenmesinin ardından 'Coğrafi İşaret Denetimi' de yapıldı.

Denetime; Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, ​Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürü ​Ümmiye Çelik Saygın, Bergama Lokantacılar Odası Başkanı Mustafa Kemal Bayrakdarlar, Bergama Ticaret Odası Genel Sekreteri Gülay Koç, Lokantacılar Odası Genel Sekreteri Asiye Engin, Bergama Ticaret Odası Akreditasyon Sorumlusu Yeşim Fidan ve Gıda Mühendisi Yeşim Acar Kalyoncu katıldı.

Bergama Köftesi Coğrafi İşaret denetimi ise Meydan Lokantası, Altın Kepçe ve Çiçeksever Kebap Salonu'nda gerçekleştirildi.

Köfte içeriğinin Coğrafi İşaret Tescili'ne uygunluğu incelendi ve işletme sahiplerine Bergama Köftesi'nin Coğrafi İşaret Tescilli olduğunu gösteren, iş yerlerinde kullanabilecekleri belge teslim edildi.

"Coğrafi İşaret Tescili ile hem Bergama Köftesi'nin gelecek nesillere en doğru ve en uygun şekilde aktarılmasını sağlıyor, hem de bilinirliğini arttırarak hem ülkemizde hem de dünyada tanınmasını sağlıyoruz" diyen BERTO Başkanı Kolat, tüm katılımcılara ve işletme sahiplerine teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.