Ajans Bakırçay

Boğaziçi Ayvalık Okulları gönüllüleri Cüneyt Cebenoyan anısına koşuyor

GÜNDEM

Boğaziçi Ayvalık Okulları gönüllüleri, 2019’da kaybettiğimiz Boğaziçi Üniversitesi mezunu gazeteci ve sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’ın anısına Çanakkale’den Ayvalık’a 220 km’lik bağış koşusu düzenliyor.

Boğaziçi Ayvalık Okulları gönüllüleri, 25-27 Ağustos tarihleri arasında, 2019’da kaybettiğimiz Boğaziçi Üniversitesi mezunu gazeteci ve sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’ın anısına Çanakkale’den Ayvalık’a 220 km’lik bağış koşusu düzenleyecek.

Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) tarafından başlatılan Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları’nın devam edebilmesi amacıyla düzenlenen bağış koşusu, aralarında Boğaziçi Üniversitesi mezunları, akademisyenleri ve öğrencilerinin yer aldığı Ayvalık Okulları projesinin desteğiyle düzenleniyor.

Ekonomik nedenlerden ötürü eğitime ve sosyal etkinliklere erişimi kısıtlı çocukların yaşamlarına bilim, sanat ve sporla destek olmak için 2015 yılından beri çalışmalarına devam eden Boğaziçi Ayvalık Okulları, BÇBD ile bu proje kapsamında Cüneyt Cebenoyan’ın sinema tutkusunu depremden etkilenen çocuklara ulaştırmak üzere çalışıyor.

Boğaziçi Ayvalık Okulları ve BÇBD, “Kamera 3-2-1, Koşu Başlasın: Boğaziçililer Cüneyt Cebenoyan anısına koşuyor” maratonuyla toplanacak bağışlarla, hem Ayvalık’ta hem de unutulmaması gereken deprem bölgesinde çocukları Cebenoyan’ın sinema anlayışı ile buluşturmaya devam edecek.

Projeye destek olmak isteyenler Çocuk ve Sinema | Bütün Çocuklar Bizim Derneği | Fonzip linkinden bağış yapabiliyor.

Cüneyt Cebenoyan kimdir?

1960’ta Ankara’da doğdu. İstanbul Avusturya Lisesi’ni 1980’de, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü 1986’da bitirdi. Aynı bölümde yüksek lisans derslerini 1987’de tamamladı. İFA (İstanbul Film Ajansı) Onat Kutlar’la birlikte çeşitli projelerde çalıştı. Açık Radyo’da ‘Erkekler, Kadınlar ve Rock’n Roll’ ile ‘Ahtapotun Bahçesi’ programlarını yaptı. Antrakt, Roll, Express, Sinerama, Sinema, Empire, Altyazı, Milliyet Sanat dergilerinde yazıları yayımlandı. SİYAD, FIPRESCI ve NETPAC’in üyesiydi ve birçok festivalde jüri üyeliği yapmıştı. Dostlarının deyimiyle "vicdan sahibi, eğlenceli bir insan" olan Cebenoyan 3 Ağustos 2019’da bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

https://bogaziciayvalikokulu.com

//cuneytcebenoyan.com/cocuk-ve-sinema/

https://butuncocuklarbizim.org

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.