Ajans Bakırçay

Deprem Uzmanı Ercan İzmir'den de Dikili ve Gümüldür ismini vererek uyardı!

GÜNDEM

Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğünde depremi işaret ederek illeri ve ilçeleri saydı. Deprem Uzmanı Ercan'ın saydıkları arasında İzmir'in Dikili ilçesi ve Menderes'in Gümüldür mahallesi yer aldı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kritik uyarılarda bulundu. Jeotermal alanlara dikkat çeken Ercan, "Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur" dedi.

Deprem bölgesi olan Türkiye sık sık deprem riski ile karşı karşıya kalıyor. Geçtiğimiz yıl büyük bir felakete geride bırakırken yaraları sarılmaya devam ediyor. Türkiye'deki deprem riskine karşı önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğünde olabilecek depremleri işaret ederek il ve ilçeleri tek tek sıraladı.

GÜMÜLDÜR VE DİKİLİ'Yİ SAYDI!

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte Jeotermal alanları işaret eden Ercan, 7 şiddetinde meydana gelecek depremleri işaret ederek Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümüldür, Erzincan, Erzurum, Ladik ve Bolu'yu örnek verdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her maden suyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümüldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu örnektir. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.