Dikili Avcılar Kulübü Derneği üyeleri, kamulaştırılmak istenilen İsmetpaşa Mahallesi, 93 ada 6 parsel de bulunan kulüp binalarının yıkım kararına itiraz edeceklerini açıkladı.
1937 yılında kurulan Dikili Avcılar Kulübü’nün üyeleri, geçen hafta binalarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen kamulaştırma yazısı ile karşılaştı. Gelen yazıda; “İsmetpaşa Mahallesinde 93 ada 6 parsel de bulunan taşınmazın tamamının 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ‘katlı otopark’ alanında kalması nedeniyle, belediyemiz encümeninin 23.9.2021 tarih 1695 sayılı kararıyla kamulaştırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Dikili Belediyesi tarafından katlı otopark yapılması öngörülen alanın içinde kaldığı için, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yazı üzerine, kulüp üyeleri kendilerince tarihi anılarının ve manevi değerinin yüksek olduğunu belirtikleri binalarının yıkılmasını istemediklerini ifade etti. Üyeler ayrıca karara itiraz edeceklerini açıklayarak imza kampanyası başlattı.
1937 YILINDA DEDELERİMİZ KURDU
Kulüp Üyesi Mayil İkizler; “Dikili Avcılar Kulübü Derneği 30 Ağustos 1937 yılında dedelerimiz tarafından kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi burayı kamulaştırmak istiyor. Fakat biz bu kamulaştırmaya karşıyız. Kulübümüzün yıkılmasını istemiyoruz. Avcı camiası olarak bir imza kampanyası düzenledik. 22 Aralık’ta avukatımızla birlikte büyükşehir binasına gidip itirazımızı yapacağız” dedi.
“ATALARIMIZDAN MİRAS, YIKILMASINI İSTEMİYORUZ”
Fehmi Canatan ise ; “Bu bina bize atalarımızdan kalma miras, yıkılmasını istemiyoruz. Bizden de çocuklarımıza miras kalacak. Biz tapulu binamızın uzun yıllar daha hizmette kalmasını istiyoruz. Burayı kimseye vermek istemiyoruz. Atalarımız burayı yapmak için sırtlarında taş çekmişler. Bizim yerimizi ellemesinler. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
“SIRTIMIZDA TAŞ ÇEKTİK, YIKALARSA YAZIK”
Binanın yapımında bizzat bulunduğunu söyleyen Mustafa Kocabaş (91) ise; “Ben bu binanın yapılışında buradaydım ve yönetimdeydim. O zamanlar 17 yaşındaydım, şimdiyse 91 yaşındayım. Burası 70, 80 yıllık bir mesele. Bu binayı yaparken sırtımızda taş taşıdık. Bu bina yıkılmaz. Bu bina yıkılırsa yazık. Bu millete yazık. Biz emeklerle yaptık bu binayı. Bu binanın yıkılmasını istemiyorum” dedi.
Fevzi Yöney de; “Avcılar Kulübü bize atalarımızdan miras kalmıştır. Burasının yıkılmasını istemiyoruz” dedi.
Haber: Ensar Yazar