Ajans Bakırçay

Dikili'de Denizleri anma etkinliği yapıldı

GÜNDEM

Dikili'de yapılan Denizleri anma etkinliğinde, Filistin halkı ile dayanışmanın gerekliliği vurgulandı.

Emek Partisi Dikili İlçe Örgütü, 1-8 Mayıs faşizme karşı mücadele haftası kapsamında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 52’nci yılı öncesi bir anma toplantısı düzenledi.

Dikili Belediyesi Kültür Evi’nde yapılan toplantıda, İlçe Başkanı Nurettin Kapıkıran, Denizlerin mücadelesini anlatarak, "68 gençliği mücadelenin her alanında idi. Bazen fabrikada, bazen pancar ve tütün mitinglerinde. Onların mücadelesi bugüne de ışık tutuyor" dedi.

“ÜLKEYİ TERK ETMEYELİM, BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

Bugün de en ufak bir hak aramada işçilerin kapı önüne konulduğunu, köylülerin üretimden koptuğunu, eğitimin gerici kuşatma altında olduğunu, MESEM adı altında çocukların ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığını, zamların otomatiğe bağlandığını ve ülkenin dağlarının, ormanlarının talan edildiğini dile getiren Kapıkıran, "Örgütlenmezsek çocuklarımızın huzurlu ve yaşanılır bir vatanı olmayacak. Denizlerin yolunda Filistin halkının yanındayız" dedi. 6 Mayıs belgeseli gösteriminin ardından kendi adı da Deniz olan bir genç, bugün gençlerin ülkeyi terk etmek yerine Denizlerin bıraktığı mirası daha da büyütmeleri gerektiğini belirterek, "Onlara sözümüz olsun; özgürlüklerin, demokrasinin egemen olduğu bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

8 MAYIS'IN ÖNEMİ

68'de lise öğrencisi olan parti üyesi Hüseyin Öge de 2. Dünya Savaşı’nın bittiği, faşizmin yenildiği tarih olan 8 Mayıs'a hangi şartlarda gelindiğini anlattı. Faşizmin İtalya, Almanya, İspanya vb. ülkelerde nasıl iktidar olduğunu, başını Sovyetler Birliği'nin, dünya işçi sınıfı ve emekçi halklarının, sosyalistlerin çektiği direnişler ve mücadeleler sonucu faşizmin yenilgiye uğratılmasını anlattı. Öge, Denizler dahil bir çok devrimci örgütün Filistin halkıyla birlikte başını ABD emperyalistlerinin çektiği Siyonist İsrail'e karşı savaştıklarını dile getirerek, bugün yine Filistin halkına ve Gazze'de yapılan katliamlara karşı durmanın, Kürt sorununun çözümü için ve dünyada hızla yükselen savaş tehlikesine karşı ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı. 8 Mayıs'a ilişkin kısa filmin ardından anma etkinliği, müzik dinletisi ile son buldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.