Ajans Bakırçay

Dikili'de işten çıkartılan 16 işçi eylem kararı aldı

GÜNDEM

DİSK/Genel-İş sendikasının örgütlü olduğu Dikili Belediyesi Jeotermal A.Ş’de görev yapan 16 çalışan işten çıkartıldı. İşçiler belediye önünde eylem kararı aldı.

DİSK/Genel-İş sendikasının örgütlü olduğu Dikili Belediyesi Jeotermal A.Ş’de görev yapan 16 çalışan işten çıkartıldı. İşçiler belediye önünde eylem kararı aldı.

Dikili Belediyesi Jeotermal A.Ş’de 16 işçi, işten çıkartıldı. DİSK/Genel-İş’in örgütlü olduğu işyerinde, işten çıkartılanlar arasında sendika yöneticisi ve temsilcilerinin de olduğu belirtildi. 16 işçinin aranarak ya da SGK’dan bildirim ile gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldığını öğrendiği ifade edildi. Bundan sonraki süreçte ise çıkartılan emekçiler, işe geri alınana kadar belediye önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

SENDİKADAN BASINA AÇIKLAMA:

Görevlerine son verilen işçiler hakkında sendika şu açıklamayı yaptı:

“DİSK’e bağlı Genel İş sendikasının örgütlü olduğu Dikili Belediyesi jeotermal A.Ş’de görev yapan 16 çalışan 3.05.2024 Cuma günü saat 18:00’de aranarak veya SGK’dan bildirim gelerek işten çıkartılmışlardır. Genel İş Sendikası’nın yöneticisi Canser A., temsilciler Uğur Z. ve Gündoğdu P.‘nin de aralarında bulunduğu işçiler hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldıklarını, bundan sonraki süreci sendikaları ile birlikte yürüteceklerini ve işe tekrar alınana kadar belediye önünde eylem yapacaklarını söylediler.”

Dikili'deki demokrasi güçleri ile görüşeceklerini de belirten işçiler, tüm Dikili halkını yapacakları eylemde desteğe davet ettiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.