Ajans Bakırçay

Dikili'de sendikal direniş sonuç verdi, işçiler tekrar işe alındı!

GÜNDEM

DİSK/Genel-İş sendikasının örgütlü olduğu Dikili Belediyesi Jeotermal A.Ş’de görev yapan ve işten çıkarılan 16 çalışan yeniden iş başı yapacak.

Disk-Genel İş İzmir Şubesi, uzun süren görüşmeler sonucunda yönetici ve temsilcilerden oluşan 16 kişilik çalışan grubunun Dikili Belediye Başkanlığı'nca işten çıkarılmalarının durdurulduğunu ve yarın çalışanların yeniden iş başı yapacağını duyurdu.

Dikili Belediyesi Jeotermal A.Ş’de 16 işçi, 3 Mayıs Cuma günü gönderilen bir mesaj ile işten çıkartıldı. DİSK/Genel-İş’in örgütlü olduğu işyerinde, işten çıkartılanlar arasında sendika yöneticisi ve temsilcilerinin de olduğu belirtildi. 16 işçinin aranarak ya da SGK’dan bildirim ile gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldığını öğrendiği ifade edildi. Bundan sonraki süreçte ise çıkartılan emekçiler, işe geri alınana kadar belediye önünde eylem yapacaklarını açıkladı. Yaşanan gelişmeler sosyal medya ve basına yansıdı.

Görevlerine son verilen işçiler hakkında sendika ise; "Genel İş Sendikası’nın yöneticisi Canser A., temsilciler Uğur Z. ve Gündoğdu P.‘nin de aralarında bulunduğu işçiler hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldıklarını, bundan sonraki süreci sendikaları ile birlikte yürüteceklerini ve işe tekrar alınana kadar belediye önünde eylem yapacaklarını" duyurdu.

BELEDİYE YÖNETİMİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ, İŞÇİLERİN YENİDEN İŞ BAŞI YAPMALARINA KARAR VERİLDİ

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 8 No'lu Şubesi, konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş alınan karardan vazgeçilmesi yönünde Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'e çağrıda bulunmuştu. Sendika ile Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi. Görüşmeler sonrasında işçilerin geri dönmeleri üzerinde anlaşıldı.

Yapılan görüşmeler ardından Disk-Genel İş Sendikası basın açıklamasında bulundu:

"DİSK GENEL-İŞ Sendikasının örgütlü olduğu Dikili Belediyesi’nden yönetici, temsilci ve üyelerimizden oluşan 16 kişinin Cuma günü işten çıkardıklarını basına ve kamuoyuna duyurmuştuk.

O günden itibaren belediye yönetimi ile yoğun bir görüşme trafiği yaşanmıştır. Dikili Belediye başkanı Sayın Adil Kırgöz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda; önce cuma gecesi yönetici ve temsilcilerimizin iş çıkışı iptal edilmiş, son olarak bugün yapılan görüşmeler sonucunda da tüm işten çıkartılan üyelerimizin çıkışı iptal edilerek yarın itibari ile iş başının gerçekleşeceği konusunda anlaşma sağlanmıştır.

2019 seçiminde belediye başkanı olan ve önceki dönemden çalışanların 7 aylık maaş alacağının ödemesini yapıp o günden sonrada çalışan arkadaşlarımızın maaş ödemesini gününde yapan belediye başkanı Sayın Adil Kırgöz’e yine işçiden, emekten yana tavır koyarak arkadaşlarımızın işlerine dönmesi yönündeki tavrından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de işçinin emekçinin yanında olacağına olan inancımızla tüm kamuoyunu bilgilendiriyoruz"

Disk/Genel-İş İzmir 8 Nolu Şube
Disk Ege Bölge Temsilciliği

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.