Ajans Bakırçay

Dikili için yeni bir mücadele hattı: "Dikili Halk Meclisi"

GÜNDEM

Dikili Halk Meclisi, yaşam alanlarındaki sorunlara eylem odaklı çözümler üretmek için yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteriyor...

Yaklaşık bir yıl önce farklı mahallelerden gönüllülerin kurduğu Dikili Halk Meclisi, Dikili'nin kanayan sorunu olan merkezi arıtma tesisinin bir an önce kurulması yönünde başlattığı imza kampanyası ile 10 bin kişiye ulaşmayı planlıyor.

Dikili’nin Cumhuriyet, Salimbey, İsmetpaşa, Salihleraltı, Çandarlı başta olmak üzere pek çok mahallesinden sakinler, ilçenin temel sorunlarına çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Dikili Halk Meclisi çatısı altında buluştu. Dikili Halk Meclisi, yaşam alanlarındaki sorunlara eylem odaklı çözümler üretmek için yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteriyor.

Haber: Kübra Arar

12 Temmuz 2024 tarihinde bir araya gelen Halk Meclisi gönüllüleri merkezi arıtma sistemi olmayan ilçede bir Atıksu Arıtma Tesisi kurulması başta olmak üzere, Kıyı Kanunu gereği halka ait olması gereken sahillerin kanuna aykırı biçimde kapatılması ve plaj işgalleri, Belediye'nin son aylarda önemli büyüklükte tarım arazilerini satışa çıkarması, Çandarlı'da kurulması planlanan RES projesi, Dikilili gençlere ve çocuklara yönelik sosyal politikaların geliştirilmesi konularını ele aldı.

10 bin imzaya ulaşılması hedefleniyor

Geçtiğimiz günlerde çevrenin ve denizin kirliliğine karşı mücadele etmek için omuz omuza veren Dikili Halk Meclisi gönüllüleri, arıtma tesisi projesi için verdikleri çabanın karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden projelerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından onay beklediklerini kaydetti.

Projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için çalışma komisyonları oluşturan Dikili Halk Meclisi gönüllüleri, toplamda on bin imzaya ulaşmayı hedefledikleri bir kampanya planladıklarını belirterek Dikili halkından kampanyaya destek beklediklerini ifade etti.

Gönüllüler, "Güzelliği dillerden düşmeyen Dikili'nin denizini korumak, denizimizin temiz kalmasını sağlamak adına bu hareketi destekleme sorumluğu hepimizin" dedi.

"Plajlar halkın olmalı"

Meclis toplantısında Bademli’de bulunan Killik Koyu’nun tamamen kaybedildiğine, işletmesi belediyeye ait olan Pissa Plajına 200 TL ücret vermeden giriş yapmanın mümkün olmadığına dikkat çekildi. Kıyı Kanunu gereği işletmeler tarafından istila edilen sahillere halkın ücret ödemeden erişebilmesi adına çalışmalar yapmak için bir çalışma komisyonu kurduklarını belirten Halk Meclisi gönüllüleri 3 Ağustos’ta Türkiye çapında 18 bölgede gerçekleştirilecek olan “Kıyıda Hareketi”ne Dikili'den de destek vereceklerini açıkladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.