Ajans Bakırçay

DİSK Emekli-Sen Bergama Şubesi; "Yaşlılık olağan, emeklilik haktır!"

GÜNDEM

DİSK Emekli-Sen Bergama Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de yaşlıların ve emeklilerin temel haklarına dair endişeler dile getirildi ve ekonomik ve sosyal sorunlar vurgulandı.

DİSK Emekli-Sen Bergama Şubesi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Bergama Şube Başkanı Feridun Çayır tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de yaşlıların ve emeklilerin temel haklarına dair endişeler dile getirildi ve ekonomik ve sosyal sorunlar vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye’deki 9 milyona yakın yaşlının sosyal hizmetlerden yeterince yararlanamadığı, ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu ve yaş ayrımcılığına maruz kaldığı da belirtildi. Emekli maaşlarının sistematik olarak düşürüldüğüne, yaşlı yoksulluğunun giderek arttığına dikkat çekilerek, 2023 yılında yaşlı yoksulluk oranının yüzde 21,7’ye ulaştığı, özellikle 65 yaş üstü kadınlarda yoksulluğun yüzde 22,4’e çıktığı vurgulandı.

Avrupa ülkelerinde yaşlılar fiziksel aktiviteler, kültürel etkinlikler ve gönüllü faaliyetlerle topluma entegre olurken, Türkiye’de yaşlıların bu olanaklardan mahrum bırakıldığı belirtildi.

Bergama Şube Başkanı Feridun Çayır, yaptığı açıklamada; "1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününde açılan meclise, 9 milyona yakın yaşlı yurttaşı da temsil ettiklerini hatırlatıyor ve sesleniyoruz: Hayvanların katledilmesine, halkın iradesiyle mecliste olmaya hak kazananların vekilliğinin düşürülmesine, sermayeye teşvik; tarikatlara bütçe sağlamaya kaldırılan ellerin ne çocuklar, ne gençler, ne kadınlar ne yaşlılar için kalkmadığını biliyoruz. Meclisteki ellerin yaşam için; daha iyi, daha mutlu, daha eşit bir yaşam için kalkacağı günlerin mutlaka geleceğini bildiriyoruz! Ellerimiz çoğalacak, ellerimiz yumruk olacak, ellerimiz torunlarımızın geleceğini çalanları, yaşamımızın her evresini burnumuzdan getirenleri oturdukları rahat koltuklardan kaldıracak!" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.