Ajans Bakırçay

Kınık'ta kabus gece!..

GÜNDEM

Kınık'ta, dün çıkan orman yangını devam ederken, ekipler sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahaleye yeniden başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise Kınık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının gece boyunca yapılan havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındığını açıkladı.

Kınık'ta, dün çıkan orman yangını devam ediyor. Ekipler sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahaleye yeniden başladı.

Kınık ilçesinin İbrahimağa Mahallesi'nde, dün saat 14.13'te, henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanda yangın çıktı. Yangını görenlerin ihbarıyla İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 uçak, 12 helikopter, 34 arazöz 13 su ikmal aracı, 7 ilk müdahale ekibi ve 6 iş makinesi ile söndürme çalışması başlatıldı.

KINIK'TA KABUS GECE

Öte yandan, yangın nedeniyle tedbir amaçlı tahliye kararı alınan Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahallelerinde ikamet eden yaklaşık 600 kişi AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi.

Tahliye edilen köylerdeki vatandaşlara ait büyük ve küçükbaş hayvanlar ise güvenli bölgelere götürüldü.

Ekiplerin yoğun müdahalesi devam ederken, bugün sabahın ilk ışıklarında havadan müdahale tekrar başladı. Yangın etkisini sürdürürken, ekiplerin de yangını kontrol altına almak için çalışmalarına devam ediyor.

BAKAN YUMAKLI; ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Kınık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının gece boyunca yapılan havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan Yumaklı'nın açıklaması şöyle:

İzmir’in Ödemiş ve Kınık ilçelerinde dün başlayan Orman yangınlarından Ödemiş yangını kontrol altına alınmıştı. Kınık orman yangını da gece boyunca havadan ve karadan etkin müdahalemiz sonucunda kontrol altına alındı. Her iki yangını da soğutma çalışmalarımız devam ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.