Ajans Bakırçay

Özel: "Biz belediye başkanı açıklarken Osman Özgüven’leri açıklıyoruz"

GÜNDEM

Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde nasıl belediye başkanları aradıklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel; “Biz belediye başkanı açıklarken, suyun 10 tonunu bedava veren Osman Özgüven’leri açıklıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 ildeki gençlik kolları başkanları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’da düzenlenen İl Gençlik Kolları Başkanları Toplantısı’nda buluştu.

Özel, burada yaptığı konuşmada, sosyal – toplumcu belediyecilik vurgusu yaptı.

Özel: “Biz belediye başkanı açıklarken, suyun 10 tonunu bedava veren Osman Özgüven’leri açıklıyoruz” dedi.

CHP’yi gençleştireceklerini belirten Özel, “Bu işlerin pek çok kişinin hoşuna gitmeyeceğini biliyorum. Ama şunu da biliyorum: Bu koltuğa kimse sefa sürmek için gelmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin okları arasında sefacılık yok, devrimcilik var. Bu gençleştiren işler neye mal olursa, kim bozulacak olursa, kim karşımıza geçecek olursa olsun, biz bu işi usulüne ve CHP’nin değerlerine uygun ve bir sosyal demokrat partide nasıl olması gerekiyorsa o şekilde yapacağız” dedi.

ÖZGÜVEN'E YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Perşembe günü Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Dikili'nin sosyal belediyecilik anlayışı ile bilinen efsane Belediye Başkanı Osman Özgüven ve yol arkadaşlarının hikayesini anlatan 'Yerel Devrim' belgeselinin Ankara galasına katılmış, Osman Özgüven’e Yaşam Boyu Onur plaketi takdim etmişti.

CHP Lideri, "Eğer Osman Özgüven 1984 - 1994 arası Dikili'de belediye başkanı olmasaydı, bugün Özgür Özel olmazdı" demişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.