Ajans Bakırçay

Yeryüzü cenneti Bademli'de Festival heyecanı!

GÜNDEM

4 - 5 Ağustos tarihlerinde yani yarın yedinci kez gerçekleştirilecek olan Dikili/Bademli Festivali’nin program detayları belli oldu.

Dikili’nin doğası ve deniziyle eşsiz güzelliklere sahip mahallesi Bademli Köyü, 4 – 5 Ağustos tarihlerinde 7’inci kez düzenlenecek festivale hazır.

Bademli Köyü Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş, bu sene ana tema olarak doğanın korunması ve deniz kirliliği konularına dikkat çekmek istediklerini söyledi.

‘BADEMLİ DENİZİ TEMİZ KALMALI’

Festival ile ilgili olarak çevre aktivisti ve ses sanatçısı Zeliha Sunal'ın pet şişelerden yaptığı denizanaları, Mavi Bayrak işbirliği ile balıkçı barınağında sergilenecek ve ‘Bademli Denizi Temiz Kalmalı’ mesajı verecek.

Çeşitli yazarlarla köy kahvesinde söyleşiler, fotoğraf sergileri, pantomim gösterileri, halk oyunları, yemek yarışması, toplumsal cinsiyet eşitliği atölye çalışması, duvar boyama atölyesi, çocuk orkestrası dinletisi, İzmir BB. Türk halk müziği konseri gibi etkinliklerle dolu festivalde ayrıca Bademli Köy Tiyatrosu ve Kozak Yukarıbey Tiyatrosu da oyunlarını sahneleyecek.

Bu yıl "Cumhuriyetin yüzüncü yılında yüz akımız yüz kadın" projesinde de Türkiye 'nin en girişimci yerel kadın yöneticisi seçilen Bademli Köyü Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş ise herkesi festivale davet etti. Maraş; “Yeryüzü cenneti köyümüzde çevreye duyarlı, çocuklarımıza temiz bir gelecek, temiz bir deniz bırakmayı mesaj olarak vereceğimiz festivalimiz başlıyor. Bu yıl festivalimizin yedincisi gerçekleşecek ve köyümüzün bu şenliğine herkesi bekliyorum” dedi.

PROGRAM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.