Ajans Bakırçay

Yarım asırlık Bergama Spor tarih oldu

SPOR

1970 yılında kurulan ve Bergama Belediyesi'nin AKP'li yönetimi tarafından satışı gerçekleştirilen Bergama Belediyespor’un adı İzmir Çoruhlu Futbol Kulübü olarak değiştirildi. Kulübün renkleri ve logosu da yenilendi.

TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Bergama Sportif Faaliyetler, sezonun 4. haftası öncesi isim değişikliğine gitti. Kırmızı lacivertli kulübün adı, başkan Ahmet Çoruhlu’nun soyadını temsilen ‘İzmir Çoruhlu Futbol Kulübü’ olarak değiştirildi.

Kırmızı lacivertli kulüp; İzmir’in Bergama ilçesinde 1970 yılında Bergama Spor adıyla kurulup 1998’de Bergama Belediyespor adını aldı. 2022’de ise Bergama Belediyesi’nin AKP’li yönetimi tarafından satılarak Ekmas Sportif Faaliyetler’in bünyesine geçti.

Bu dönemde Bergama FK olarak anılsa da Bergama Belediyespor ismiyle mücadele eden kırmızı lacivertli kulüp geçen sezon Bergama Sportif adıyla müsabakalarda yerini aldı.

Kulübü geçen yılın başında İzmirli iş insanı Ahmet Çoruhlu almıştı. Çoruhlu ile ilk sezonunu Bergama sınırları içinde geçiren takım, bu sezon ise Bergama'daki sahanın suni çim olması nedeniyle iç saha maçlarını İzmir Bornova Stadı'nda oynamaya başlamıştı.

(2022 yılında Bergama Belediye yönetimi, Bergama Belediyespor'u Altay'ın eski başkanı Özgür Ekmekçioğlu’nun kurduğu Ekmas Sportif’e devretmişti. Kuruluş işlemlerinin resmi olarak tamamlanmadığı bir dönemde kulüp içinde çalkantılar yaşanmıştı)

(2023 yılında ise iş adamı Ahmet Çoruhlu, Bergama Belediyespor'u, Bergama Belediye yönetiminden devraldı. Dönemin AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu tarafından yapılan açıklamada Bergama Belediyespor’un yer değiştirmesi gibi bir durumun olmayacağı, logo ve renklerinin değişmeyeceği ifade edilmişti. Koştu, takımın adı, logosu ve renkleri için 'kırmızı çizgimiz' demişti)

Kırmızı-lacivert renkleriyle mücadele eden Bergama Sportif, 3-1 kaybettiği Denizlispor deplasmanına üzerinde İzmir Çoruhlu FK yazılı, üzerinde kanatlanmış İzmir'in sembollerinden saat kulesi ve futbol topunun yer aldığı yeni logo ve turuncu-siyah renklerden oluşan kaplamalı takım otobüsüyle gitmiş, taraftarını şaşırtmıştı.

Yapılan açıklamada Bergama Sportif Faaliyetler Başkanı İhsan Çoruhlu kulübün ismini ‘İzmir Çoruhlu Futbol Kulübü’ olarak değiştirmek için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurduklarını açıklamıştı.

Logo ve isim değişikliği başvurusunun ardından Türkiye Futbol Federasyonu takımın adını ve logosunu değiştirmeyi onayladı.

54 Yıllık takımın bugün oynayacağı Niğde Belediyespor karşısa İzmir Çoruhlu Spor adıyla ve yeni logosuyla çıkması bekleniyor.

Yaşananlara ise Bergama Spor'un eski başkanları, yöneticileri, taraftar grupları ve vatandaşlar tepki gösteriyor.

İlk Bergama Spor kadrosu


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.