Ajans Bakırçay

Bergama Tiyatro Festivali yeniden yapılacak!

TİYATRO

Bakırçay Havzası turuna Dikili'den başlayan Başkan Tunç Soyer, dün belediye bürokratlarıyla birlikte Bergama'daydı. 

Bakırçay Havzası turu kapsamında Bergama'da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bölgedeki yatırımları inceledi, meslek odaları temsilcileri ile bir araya geldi.

Bergama Ticaret Odası’nı da ziyaret eden Soyer, oda Başkanı Fikret Ürper ve ilçedeki meslek odalarının başkanları ile görüştü. Bergama Ticaret Odası Başkanı Ürper, ülkenin en verimli topraklarına sahip Bergama ve Kuzey Ege’de işsizlik oranlarının yüksekliğine dikkat çekti.

Bergama’da küçük üreticinin emeğinin karşılığını alması gerektiğini, bunun kent ve kır dengesi açısından önemini vurgulayan Başkan Soyer, “Üretici yerinde doyabilirse kentteki işsizler ordusuna katılmaz. Bakırçay Havzası’nda küçük üreticinin kooperatif çatısı altında örgütlenmesini, ürünü çeşitlendirmesini sağlarsak, bu üretimin kuraklık ve yoksullukla mücadele edecek noktaya gelmesini mümkün kılarsak başarılı olabiliriz" dedi.

Tiyatro festivaline destek

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı'nı (BERKSAV) ziyaret eden Başkan Soyer burada Vakıf Başkanı Gökhan Gönlügür ve vakıf yöneticileri ile görüştü.

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı'nın tarihini ve çalışmalarını anlatan Gönlügür, Bergama'nın insanlığa armağanı parşömenin tarihi ile ilgili de bilgi vererek parşömenden yapılan ürünleri dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Gönlügür ayrıca, 2018 yılında ilki gerçekleşen Bergama Tiyatro Festivali'ni bu yıl yeniden yapmayı planladıklarını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini beklediklerini dile getirdi. Organizasyon ile ilgili proje sorumlusu Eren Arıkan tarafından Soyer'e bilgi verildi.

Bergama'nın tarım ve turizm alanında gelişmesi için bir dizi strateji hazırladıklarını belirten Başkan Soyer, Bergama Tiyatro Festivali'nin devam etmesi gerektiğini ve destek vereceklerini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.