Değerli okurlarım;
Uzun süredir ara verdiğim yazılarıma naçizane bugünkü yazımla tekrar huzurlarınızdayım...
Tabii ki gündemimiz yine Çandarlı’mız.
Hepimizin malumu 'Bütünşehir Yasası' ile Belediyemiz kapatıldı ve maalesef Dikili Belediyesi’ne bağlandık. Sonrasında Çandarlı Belediyesine ait olan araç gereçlerin ve tapulu gayrimenkullerinin nasıl talan edilip, Çandarlı’mıza bir çivi dahi çakılmadığını hepimiz biliyoruz.
Belediye zamanında yaptırılan içme suyu göletimizin arıtma tesisinin yaptırılarak şebekeye bağlanması için sizlerle birlikte yaptığımız mücadele ve imza kampanyasını bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum. O zamanlar İZSU nun ilgili birim müdürleriyle yaptığım görüşmeler neticesinde, arıtma tesisi yapıldıktan sonra, Çandarlı merkezin içme suyu alt yapısının 2022 yılında değiştirileceği ve ancak sonrasında sitelerimize 3 aşamada alt yapının bitirilerek suyun verilebileceği bilgisini almıştım. Maalesef ne ilçe belediyemiz ne de Büyükşehir Belediyesi yapılması gereken yatırımlar için hiçbir adım atmamıştır. Binbir güçlükle yapılmasına ön ayak olmaya çalıştığımız içme suyu arıtma tesisi ve isale hattı bitirilerek Çandarlı içme suyu şebekesine bağlanmış olup, altyapı tesisatının eski olması sebebiyle sürekli arızalar meydana gelmekte ve su kesintileri yaşanmaktadır. Yaylayurt Köylümüz iki yıldır suyumuz yok diye feryat ediyor ama seslerini duyuramıyorlar. Köy içinde bulunan çeşmeden su almaya giden hemşerilerimiz ile Yaylayurtlu hemşerilerimiz arasında son zamanlarda hoş olmayan diyaloglar yaşanmaktadır. Bu mağduriyetlerin sorumlusu Dikili Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri ile Çandarlı Muhtarlığının ilgisiz kalmasıdır. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra şimdi diğer sorunlara da bir parmak basalım…
Başta Batı Plajındaki şezlong ve plaja masa koyulması sorunu olmak üzere, Trafik, Otopark, yürüyüş yolları, Plajların temizliği, Çandarlı - Denizköy, Çandarlı - Yaylayurt, Otoban Çandarlı arası yolları ve Yaylayurt köyümüzün su sorunları gibi birçok sorunumuz var. Yazımın bu bölümünde kısaca bu sorunlara değineceğim…
Her sezon öncesi köşemde yazdığım ve çözüm önerilerimi de sıraladığım batı sahilindeki işgaliye meselesi bu yıl maalesef çığırından çıkmış durumda.. Esnaf arkadaşlarımız kusura bakmasın ama aralarındaki bazı esnaf dostlar tüm esnafımıza zarar verecek uygulamalar yapıyorlar. Buradan kendilerini halkımıza karşı sorumlu olmaya çağırıyorum. Bazı akşamlar işletmeler yolu çocuk arabasıyla geçilemeyecek kadar kapatıyor. Kaldırımın üstüne koydukları ses cihazlarından yüksek sesle müzik yayını yapıyorlar. Bu müzik yayını akşam olunca canlı müziğe dönüşüyor ve geç saatlere kadar sürüyor. Burada bir denetimin söz konusu olması gerektiğini düşünüyorum.
Belediye her yıl sabahları kumu temizlerdi, bu sene o temizlik işi de rafa kalktı. Sanırım bunun nedeni, plajdaki işgaliye bedelinin turizm müdürlükleri tarafından alınmasından kaynaklanıyor. Turizm müdürlükleri esnaftan, şemsiye ve şezlong koymaları için işgaliye bedeli alıyor ve diyor ki; şezlongların arasında ki vatandaşa müdahale edemezsiniz. Peki, bu durum esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getirmek değil de nedir? Ulaştığım bilgiye göre bir işletmenin kuma, şemsiye ve şezlong koyabilmesi için, iki kadrolu cankurtaran, duş ve tuvalet bulundurması ve 'Turizm İşletme Belgesi’nin olması zorunludur. Peki, kaç işletme bu şartları yerine getirmiştir acaba? O kadar masraf ederek Turizm Bakanlığı'nın istediği bu şartları yerine getiren esnafımız, bu şartları yerine getirmeyen esnaf ile nasıl rekabet edecek? Ayrıca akşam kuma masa atılarak yemek yenmesine kesinlikle müsaade edilmemelidir. Plajda yemek yenmesi, yağların, ekmek kırıntılarının ve balık kılçıklarının kuma karışmasına ve ekolojik dengenin bozulmasına neden olmaktadır. Bu sorunlara ilgili kurumlar çözüm üretmekle yükümlüdürler.
Diğer konulara başka bir yazımızda değinmek dileği ile saygı ve sevgilerimle…
Cengiz Arslan 1 Yıl Önce
Kalemine saglik
VEYSEL CEYLAN 1 Yıl Önce
DEĞERLİ BAŞKA DÜŞÜNCELERİNİZE DERECE SONUNA KADAR KATILIYORUM NE YAPILMASI GEREK İSE YANINIZDAYIZ ÖZELLIKLE BATI PİLAJI ARTIK MIDEMİZİ BULANDIRIYOR
Sebahattin Erkütük 1 Yıl Önce
Bütün yazdıklarınız doğru candan katılıyor ve destekliyorum
Alaaddin Mutlu 1 Yıl Önce
Çandarlı tatil köyü ve civarındaki siteler Çandarliya gitmek için 10 km yol gitmektedir.Halbuki sitelere gelmeden önce Çandarliya çıkan bir yol var 3.5/4 km burası açılabilinir .
Fatma-Orhan Karabay 1 Yıl Önce
Yazdıklarınız tesbitleriniz bizlerinde kalbinden geçen düşünceler.Size destek olmak isteriz.Biz kaydımızı buraya aldık ve elimizden geldiğince Çandar lı için ne gerekirse yapmaya hazırız.
Murat 1 Yıl Önce
Keşke bu güzel yazınızda değindiğiniz sorunları dikkate alacak bir belediye olsa
Çağrı 1 Yıl Önce
Katılıyorum
Cemil Atila 1 Yıl Önce
Teşekkürler H.İbrahim bey. Tam da janayan yaraya parmak basmışsınız
Ercument Yaman 1 Yıl Önce
Son derece doğru tespitler. Bir de ben buna araçların kaldırımlara ve yol kenarlarında 2 nci sıra park etmelerini eklemek isterim. Kaldimlarda ki araçları jandarmaya söylediğinde gözünün önünde gördüklerine bile işlem yapmamaktadir. Bu da halk ile bu araçların sahiplerini karşı karşıya getirmektedir.
Nilgün mMehmet Sargin 1 Yıl Önce
Elinize,kaleminize sağlık.Tum mağduriyetlerimizi dile getirmissiniz.Candarli halkı olarak,çok kırgın ve kızgınız.Hakkimiz olan hiç bir hizmeti alamiyoruz
Sebahat Dağıstan 1 Yıl Önce
tüm sorunlara ve önerdiğiniz çözümlere katılıyorum yüreğinize sağlık inşAllah iyi şeyler olur
Baki Kanzık 1 Yıl Önce
Genel olarak sorunlara değinilmiş. Elinize sağlık. Çözüm çalışmaları için yeterli mi, açıkçası bilemiyorum. Yanlış anlaşılmasın, sanki meclis üyesinin de bu yazışmalarda olması daha etkili olabilir. Problemlerin Öncelik sıralaması iyi yapılırsa ve aksiyonlar buna göre alınırsa daha verimli olacağını düşünüyorum. Bana göre öncelik, Alt yapı problemi, Otopark problemi, Su problemi, Plajlarda sosyal hizmetler, gibi.. *Diğer husus, Çözüm önerilerinin daha hızlı olabilmesi için jandarma ve belediye meclis üyesinin, hatta esnafın bu çalışmaların birşekilde içine çekilmesi gerekiyor. * Sahildeki şezlong sayılarına göre turizm bakanlığına kira verildiğini öğrendim ama bazı işletmelerde sayı çok fazla. Pek de sözleşme sayısına uyulduğu söylenemez. Sayılar denetlenmeli.