Gökmen Ulu’dan Dikilililere söz: "Rantçı değil halkçı belediye"

İzmir Dikili Belediye Başkanlığı’na CHP’den aday adaylığını açıklayan gazeteci ve yönetmen Gökmen Ulu, ilçedeki Alevi toplumunun temsilcileri ile bir araya geldiği buluşmada halk için belediyecilik yolunda hayata geçirmeyi planladığı projelerden örnekler verdi.

GÜNDEM 21.12.2023, 23:11 01.02.2024, 20:46
Gökmen Ulu’dan Dikilililere söz: "Rantçı değil halkçı belediye"

Önümüzdeki Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan gazeteci-yönetmen Gökmen Ulu, 21 Aralık 2023 tarihinde Alevi Kültür Dernekleri Dikili Şubesi’nde Alevi toplumunun temsilcileri ile buluştu.

Şehir içi ulaşımdan çocuklar için az sayıdaki nitelikli oyun alanlarına, kadına yönelik şiddet mağdurlarının korunmasından ilçedeki ısınma problemine, Dikili’nin acil çözüm bekleyen sorunlarını katılımcılardan dinleyen Ulu, göreve seçilmesi halinde uygulamaya geçirmeyi planladığı projelerden örnekler sundu.

DİKİLİ'DEN HİÇ KOPMADIM

Konuşmasına kendi yaşam öyküsünden önemli satır başlarını aktararak başlayan Gökmen Ulu, Dikili’nin yerlisi bir ailenin mensubu olduğunu belirterek, köklerinden ve Dikili’den hiç kopmadığını ifade etti.  

Türkiye’nin demokratik güçlerinin 1980 askeri darbesi ile susturulan sesinin darbeden sonra ilk defa yeniden gür bir şekilde Dikili’de duyulduğunu hatırlatan Ulu, "Bunu, 1986 yılında Dikili’de dönemin Belediye Başkanı Osman Özgüven’in başlattığı Emek, Demokrasi ve Barış Festivalleri’ne borçluyuz. Bizler, o dönemde İlhan Selçuk’ları, Metin Altıok’ları, Aziz Nesin’leri, Uğur Mumcu’ ları festivallerde dinleyerek büyüdük ve bilinçlendik. Ne büyük şans ki o aydınların saçtıkları ışıklardan nasibimizi aldık. O günlerin çocukları büyüdü, kimimiz gazeteci olduk kimimiz eczacı. Ben profesyonel meslek hayatımda her zaman bağımsızlığı seçtim. Mesleğe Ege Tv’de başladım. Gerici AKP iktidarının medyayı dizayn etmeye başladığı dönemlerde Ege TV’ye istifamı verdim, Marmaris Tv’ye geçerek kanalın kurucu genel yönetmenliğini yaptım. Mesleğimizin duayeni Uğur Dündar, iletişimci Prof. Haluk Şahin, gazeteci dostlarım Mustafa Hoş ve Özlem Gürses gibi isimlerle hayata geçirdiğimiz Artı TV’nin ardından 2014’te Sözcü gazetesinde yazmaya başladım. Sözcü’deki 10 yıllık maceram bugün de devam ediyor" dedi.

"HAYATIMDAN 174 GÜN ÇALDILAR, HALKIMIZA HELALİ HOŞ OLSUN"

Gelinen noktada bugün Türkiye’de gazeteciliğin artık bir yol ayrımında olduğunu belirten Gökmen Ulu, "Bu dönemde kimi gazeteciler Ali Kemal’lerden yana olmayı tercih etti. Biz ise hiç tereddüt etmeden safımızı Hasan Tahsinler’den yana tuttuk. Hakikatı olduğu gibi anlattığımız için pek çok meslektaşıma olduğu gibi bana da davalar açıldı. Mehmet Cengiz’den Çalık Holding’in patronlarına, hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a pek çok isim bizzat bana davalar açtı. Bir iftirayla 174 gün boyunca tecritte tutulduğum Silivri Cezaevi’nden alnım ak bir biçimde çıktığımda da söylemiştim; 'Adalet, demokrasi ve özgürlük mücadelemizde hayatımdan 174 gün çaldılar, halkımıza helali hoş olsun'. Bugün de aynısını gururla söylüyorum. Bana açılan davalar benim için onur nişanıdır. Her birini çalışma odamın duvarına çerçeveletip astım" ifadelerini kullandı.


"YÖNETİMDE HİYERARŞİYİ HALKTAN YANA TERS YÜZ EDECEĞİZ"

Seçilmesi halinde Dikili için planladığı projelere de değinen Ulu, Halk Meclisi kanalıyla doğrudan katılımcı demokrasinin öne çıkarılacağı bir belediyecilik anlayışını Dikili’de hayata geçirmek istediğini belirtti. Ulu sözlerine şöyle devam etti;

"Tutamayacağım sözü vermemek konusuna hayatım boyunca özen gösterdim. Bu nedenle bir söz vermeden önce o konuyu tüm yönleriyle incelemeye özen gösteriyorum. Ben yerel yönetimlerde rantçı değil halkçı belediyecilik ilkesine inanıyorum. Bu da sosyal toplumcu belediyecilik anlayışıyla mümkün. Merkezinde insanın olduğu eşitlikçi bir yönetim anlayışını kurgulamamız gerekiyor. Bunu yaparken, tepede Başkanın, onun altında Belediye Meclisi’nin ve en altta ise halkın olduğu hiyerarşik model değil; tam tersine bir modelden söz ediyorum. Bizim kuracağımız piramidin en tepesinde halk yer alacak. İşlevsel ve nitelikli bir Halk Meclisi kurarak kararları halkın temsilcilerinin almasını sağlayacağız. Bu model ile doğrudan katılımcı demokrasiyi Dikili’de yeniden hayata geçireceğiz. Halk Meclisi’nin çok önemli bir işlevi olacak, halk söyleyecek belediye uygulayacak"

"Bu modele dair ülkemize çok önemli başarı öyküleri var. Rize Fındıklı’da Sayın Ercüment Çervatoğlu, Eskişehir’de Sayın Yılmaz Büyükerşen ve Dikili’mizin eski başkanlarından Sayın Osman Özgüven’in sosyal, halkçı belediyeciliği sadece Türkiye’de değil dünyada da örnek gösterilecek çok başarılı uygulamalara sahip. Benim yapmak istediğim de, her çiçekten öz toplayıp kendi pal peteğimizi yapmak olacak. Biz kavramını içselleştirerek, belediyeciliği ortak akılla yapılabilen bir hizmet alanı olarak kurgulayacağız. Bu çerçevede de çok nitelikli ve liyakatli, aydın bir ekip kurarak kolektif ve bilimsel akılla hareket edeceğiz".

"DİKİLİ İÇİN ORTAK AKIL ZAMANI"

Dikili’de bir dönem faaliyet gösteren Belediye’nin ücretsiz sağlık hizmeti sunan merkezini yeniden gündeme aldıklarını  ifade eden Ulu, "Dikili emekli nüfusun çok yoğun olduğu bir yer. Büyüklerimizin tüm gereksinimlerine ilişkin hizmetlere öncelik vereceğiz. Sağlık merkezimiz yeniden hayata geçirilecek, bunun yanında bakımevi ve evde bakım hizmeti gibi projelerimiz olacak. Yaşlı bakımevi konusunda İsveç ve Almanya’daki modelleri inceliyoruz. Oradaki uzman dostlarımızla fikir alışverişi içindeyiz. Bu konuda da Dikili’de hayata geçirmek istediğimiz somut bir proje mevcut" dedi.

Ulu şöyle devam etti;

"Ben hayatım boyunca para değil insan biriktirdim. Bugün Türkiye’nin en iyi şehir plancılarından mimarlarına farklı alanlardan saygın isimlerle irtibat halindeyim. Hepsi de gönüllük esasıyla Dikili’de görev yapmak için hazırlar. Dikili için kolektif akılla çok güzel projeler üreteceğimize inanıyorum".

Yorumlar (3)
Halil Bilgen 1 yıl önce
Devamını oku
Ibrahim Tepebaşı 1 yıl önce
"Halk karar verir,Başkan imzalar"
Ulaş 1 yıl önce
Dikili'nin en önemli ihtiyaçlarının başında içme suyu sorunu gelmektedir Dikili'ye içme suyu arıtma tesisi yapılmalıdır Ayrıca doğalgazın Dikili'nin tamamına verilmesi Bir başka sorunda Bademli yolu üzerinde balıkçı barınaklarının karşısındaki gazinoların yaz aylarında sezon açıldığında müziğin sesini çok açıp Gazipaşa Mahallesi'nde oturan bizleri rahatsız etmektedirler müziklerini bize değil içerideki müşterilerine yönelik versinler
12
parçalı az bulutlu
banner17
Günün Karikatürü Tümü
Günün Anketi Tümü
Bergama İl Olmalı mı?
Bergama İl Olmalı mı?
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 89
2. Fenerbahçe 34 81
3. Samsunspor 34 60
4. Beşiktaş 34 59
5. Başakşehir 34 54
6. Eyüpspor 35 50
7. Trabzonspor 34 47
8. Göztepe 34 47
9. Kasımpaşa 34 46
10. Konyaspor 34 46
11. Kayserispor 34 44
12. Antalyaspor 34 44
13. Gaziantep FK 34 43
14. Rizespor 34 43
15. Alanyaspor 34 39
16. Bodrum FK 34 36
17. Sivasspor 35 35
18. Hatayspor 34 23
19. A.Demirspor 34 -2
Takımlar O P
1. Kocaelispor 38 72
2. Gençlerbirliği 38 68
3. Karagümrük 38 66
4. İstanbulspor 38 64
5. Bandırmaspor 38 64
6. Erzurumspor 38 64
7. Boluspor 38 61
8. Iğdır FK 38 58
9. Amed Sportif 38 57
10. Ahlatçı Çorum FK 38 54
11. Ümraniye 38 53
12. Esenler Erokspor 38 52
13. Sakaryaspor 38 51
14. Keçiörengücü 38 51
15. Manisa FK 38 48
16. Pendikspor 38 48
17. Ankaragücü 38 48
18. Şanlıurfaspor 38 40
19. Adanaspor 38 30
20. Yeni Malatyaspor 38 -21
Takımlar O P
1. Liverpool 36 83
2. Arsenal 37 71
3. Newcastle 37 66
4. Chelsea 37 66
5. Aston Villa 37 66
6. M.City 36 65
7. N. Forest 37 65
8. Brentford 37 55
9. Brighton 36 55
10. Fulham 37 54
11. Bournemouth 36 53
12. C.Palace 36 49
13. Everton 37 45
14. Wolves 36 41
15. West Ham United 37 40
16. M. United 37 39
17. Tottenham 37 38
18. Leicester City 37 25
19. Ipswich Town 37 22
20. Southampton 37 12
Takımlar O P
1. Barcelona 37 85
2. Real Madrid 37 81
3. Atletico Madrid 37 73
4. Athletic Bilbao 37 70
5. Villarreal 37 67
6. Real Betis 37 59
7. Celta Vigo 37 52
8. Rayo Vallecano 37 51
9. Osasuna 37 51
10. Mallorca 37 47
11. Real Sociedad 37 46
12. Valencia 37 45
13. Getafe 37 42
14. Alaves 37 41
15. Girona 37 41
16. Sevilla 37 41
17. Espanyol 37 39
18. Leganes 37 37
19. Las Palmas 37 32
20. Real Valladolid 37 16

Gelişmelerden Haberdar Olun

@