21.11.2022, 10:47

Feraset

Ümit Özdağ’ın içişleri bakanı için söylediklerini  duyunca   ürperdim:

"Süleyman Soylu utanmadan Erbil’e, Şam’a ve Bağdat’a da güvenlik sağlayacağız diyor. Oğlum, sen Beyoğlu’nda gece güvenlik sağlayamıyorsun lan, ne konuşuyorsun daha utanmaz, insanda biraz utanma arlanma olur!"

Bu konuşma tarzına saygısızlık mı desek, haddini aşmak mı desek bilemiyorum ama şu var ki bugüne kadar hiçbir siyasi, ülkenin içişleri bakanı için böyle konuşmamıştı. Bence içişleri bakanı öfkelenip yanıt vermeden önce soğukkanlılıkla bunun muhasebesini yapabilmeli. Daha önce de "PKK’yi bitirdik, arkasındakilerin de defterini düreceğiz. Dünya duysun, Irak’a, Suriye’ye, Afganistan’a huzuru biz getireceğiz" demişti sinirli bakan.

"Hangi mağarada kalıyorlar, ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz."

"Sadece sekiz dokuz vilayette 120’nin altında terörist kaldı" diyen de oydu.

Dedi/ diyor ama ???

Suriye sınırı yolgeçen hanı oldu. Şehirlerimize toplu halde dağıtılan yüzlerce insana televizyonlardan tanığız.

İktidarın terörle mücadelesi bana hiç inandırıcı gelmiyor.

Neden derseniz…

Eskiden muhtarlar hangi evde kimin/ kimlerin kaldığını bilirdi.

Mahalleleri muhtarın denetiminden çıkaranın AKP olduğunu düşününce nasıl inanalım terörle mücadele edildiğine… Terörist dediğiniz kişiler, kontrolden çıkan bu evlerde konaklıyor olamaz mı?

Neden mahallelere karartma uygulanır, anlamak zor!

2014’ten bu yana da Suriye’den gelenlerden parmak izi alınmıyormuş.

Gerekçesi nedir bunun?

13 Kasım 2022’deki bombalı eylem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Suriye’deyken/ İdlib’te Suriyelilere konut dağıtımı yaptığı sırada olmuştu. Demokrat Parti yöneticilerinden İlay Aksoy soruyor: "Suriyeliler Suriye Arap Cumhuriyeti’nin vatandaşı ve sorumluluğundadır. Onlara yuva yaparken altı yurttaşınızın yuvası yok oldu. Neden oradasınız?"

Herkes bu olayın PKK’nin işi olduğunu söylemesine karşın PKK’nin bu eylem için "Biz yapmadık." demiş olması düşündürücü.

Bu konuda Ahmet Davutoğlu’nun sözlerine mi kulak vermeli yoksa…

PKK, her terör olayına hemencecik sahip çıkarken 13 Kasım’dakine ise sahip çıkmıyor.

"Haziran- Kasım 2015" mi gene yoksa Davutoğlu’nun dediği gibi.

Bir başka ilginçlik de bomba olayı sonrası Süleyman Soylu’nun Amerika’ya posta atarcasına olan tepkisi / Amerika’nın taziyesini reddetmesiyken Endonezya’daki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise Biden ile görüşmesi/ taziyeyi kabul etmesi…

AKP’nin devleti iyi yönettiğini söyleyebilmek mümkün mü sizce?

Cumhurbaşkanının Endonezya’ya giderken valinin kendisine ilettiği bilgileri "Bunun dışında böyle çizikti, şuydu buydu farklı rakamlar gelebilir" şeklindeki değerlendirmesini sadece Türkçe/ Dilbilgisi bilmezliği olarak mı okuyacağız?

RTE, hep yapıyor bunu. Maden cinayetindeki yaralıları da 'tane' olarak ifade etmişti. (Zülal Kalkandelen’in 17 Kasım 2022 tarihli yazısı)

Çok sayıda kişi bombalı saldırıyla yaralanmış. Cumhurbaşkanımız "Çizikti, şuydu buydu" diyor.

Şehitlere kelle, şehit babalarına da karakteri bozuk demişti bir ara.

Endonezya’ya ulaştığında kendisini yerel giysili kadın dansçılar karşıladığında, bombayla 6 kişinin katledildiği bir ülkeden geldiğini unutmuş gibi görünüyordu Sayın Erdoğan.

Endonezya yetkililerine bombalı saldırı iletilmiş olsaydı Erdoğan, danslı karşılanmazdı bizce. Diyelim ki bilmiyorlar. Cumhurbaşkanı bu programın iptalini isteyemez miydi Endonezyalı yetkililerden?

Bırakalım da bu konuyu iktidara oy veren seçmenler değerlendirsin…

***

Kabalık, saygısızlık, birine körü körüne bağlılık çok yaygınlaştı ülkemizde. Küfür ve argo, günlük gıdamız oldu adeta.

Kültürlü çevreler de etkilenmiş olmalı bu iklimden.

7 Şubat 2018’de bir belediyenin kültür müdürüne "Renkler Ülkesi İran" kitabımı imzalamışım. O imzadan sonra belediyeye ait bir bahçede de söyleşi düzenlemiştik hatta.

Elimde o kitaptan hiç kalmayınca İlhami Güler’e sormuştum: "Sahaflarda var mıdır acaba?"

İnternete girip öğrenince bana da o sahafa gitmek düştü. "40 lira" deyince çok dedim ve indirim istedim. "İmzalı olduğu için ikramda bulunamam" diyen sahafa itiraz etmeyip kitabı aldım. 

Hemen sayfayı çevirdim. "………… kardeşime dostlukla…" yazısını görünce şoke oldum.

İmzaladığım kişi, belediyenin kültür müdürü…

Dedim ya, kabalıkla saygısızlık çok arttı ülkemizde. O kültür müdürünü görevinden alan belediye başkanını yadırgamıştım önceleri. Boşuna almamış diyesim geliyor o sayfayı gördükçe…

Öte yandan, Cumhurbaşkanı yardımcısı da ülkede bombanın patladığı ve 6 kişinin öldüğü günün sonunda huzur konusunda istikrarlı bir ülke olduğumuzu söylüyor.

Onlar mı bir başka dünyada yaşıyor yoksa biz mi Türkiye’de değiliz?

Bir bakanlık da patlama üzerine yayın yasağı istiyor. Ardından sosyal medya platformları bant daraltma uygulamasına geçiyor.

Acılı olayın yaşandığı günlerde bir de komiklik yaşanıyor.

İzmir’deki Buca Cezaevi’nde 15 aydır tutuklu bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan 'yol masrafı' nedeniyle Adli Tıp Kurumu’na gönderilemedi. Cezaevi yönetimi meğerse Çetin Doğan’ın Adli Tıbba gönderilmesi için 10 koruma görevlisinin gidiş dönüş uçak biletini istemiş aileden.

2021’in Ekim ayında Brezilya’da üzerinde ay yıldız olan uçağımızda kokain yakalandı ve uçağımıza el konulmuştu biliyorsunuz. Ahmet Davutoğlu açıkladı bunu ve dedi ki "İçişleri Bakanı yerinde oturuyorsa, cumhurbaşkanı sesini kesmişse hiç kimse milli haysiyetten ve onurdan bahsedemez."

Davutoğlu, daha önce de Haziran- Kasım 2015’teki azan/ kuduran terör olayları için "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" demiş ve yakın çevresine de isimler vermişti.

Şimdi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ haykırıyor: "Davutoğlu itiraf etmeli. Yakın arkadaşlarına anlattıklarını biliyorum, herkese anlat, korkarak siyaset yapılmaz!"

Sanki toplum olarak dehşet filmi izliyor gibiyiz.

İstiklal Caddesi’nde patlayan bomba, 6 vatandaşın canını aldı ya… Gözaltına alına Suriye uyruklu Ahlam Albashır’ın MHP Şırnak/ Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan ile telefonla görüştüğü iddiları konuşuldu ya… İlhan, bombacıyla HTS kayıtlarına göre iki kez görüşmüş meğerse…

Çürümüşlük mü dersiniz skandal mı bilmem, bu iddialar üzerine açıklama yapmak zorundaymış gibi açıklama yapan kurum; Şırnak Valiliği.

Mehmet Emin İlhan için "GSM hattının, İlhan adına Cizre’de bulunan GSM Bayisi tarafından yasadışı yollarla çıkarılarak üçüncü şahsa verildiği ve bayinin yasadışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı" açıklaması karşısında Özgür Özel’in tepkisini anlamak zor değil: "Şırnak Valiliğinin bir siyasi partinin ilçe başkanı için açıklama yapması yerleşik uygulamalara aykırıdır. Valilik, bu CHP'li başkanın başına gelse aynı şekilde davranır mıydı?"

Şırnak Valiliği, MHP İlçe Başkanını aklama derdine düşmüş gibi…

Valiliğin, iktidarın ve küçük ortağının avukatlık bürosuna dönüştüğünü söylüyor Sayın Özel.

Şırnaklı MHP’lileri sıkıntıya sokan bir durum.

İkinci bir olası bombalama ya da terör olayı 'Haziran- Kasım 2015' günlerinin mercek altına alınması gerektiğini düşündürüyor bana.

Davutoğlu, Ümit Özdağ ve çok sayıda siyasi "Biz bu filmi görmüştük" demeye çalışıyor.

Terörü yenecek olan 'halkın feraseti' bence.                                          

Yorumlar (0)
12
parçalı az bulutlu
banner17
Günün Karikatürü Tümü
Günün Anketi Tümü
Bergama İl Olmalı mı?
Bergama İl Olmalı mı?
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 29 74
2. Fenerbahçe 29 71
3. Samsunspor 30 51
4. Eyüpspor 30 50
5. Beşiktaş 29 48
6. Başakşehir 29 45
7. Gaziantep FK 29 42
8. Antalyaspor 30 40
9. Trabzonspor 29 39
10. Göztepe 29 39
11. Kasımpaşa 30 39
12. Konyaspor 30 37
13. Kayserispor 29 36
14. Bodrum FK 30 34
15. Rizespor 29 34
16. Sivasspor 30 31
17. Alanyaspor 29 31
18. Hatayspor 29 19
19. A.Demirspor 29 -2
Takımlar O P
1. Kocaelispor 34 69
2. Karagümrük 34 60
3. Erzurumspor 34 58
4. Gençlerbirliği 34 58
5. Bandırmaspor 34 56
6. İstanbulspor 34 52
7. Keçiörengücü 34 51
8. Ahlatçı Çorum FK 34 51
9. Amed Sportif 34 51
10. Boluspor 34 49
11. Iğdır FK 34 49
12. Esenler Erokspor 34 49
13. Ümraniye 34 47
14. Pendikspor 34 45
15. Sakaryaspor 34 45
16. Ankaragücü 34 39
17. Manisa FK 34 38
18. Şanlıurfaspor 34 37
19. Adanaspor 34 27
20. Yeni Malatyaspor 34 -21
Takımlar O P
1. Liverpool 32 76
2. Arsenal 32 63
3. Nottingham Forest 32 57
4. Newcastle 31 56
5. M.City 32 55
6. Chelsea 32 54
7. Aston Villa 32 54
8. Bournemouth 32 48
9. Fulham 32 48
10. Brighton 32 48
11. Brentford 32 43
12. Crystal Palace 31 43
13. Everton 32 38
14. M. United 32 38
15. Tottenham 32 37
16. Wolves 32 35
17. West Ham United 32 35
18. Ipswich Town 32 21
19. Leicester City 32 18
20. Southampton 32 10
Takımlar O P
1. Barcelona 31 70
2. Real Madrid 31 66
3. Atletico Madrid 31 63
4. Athletic Bilbao 31 57
5. Villarreal 30 51
6. Real Betis 31 48
7. Celta Vigo 31 43
8. Mallorca 31 43
9. Real Sociedad 31 41
10. Rayo Vallecano 31 40
11. Getafe 31 39
12. Osasuna 31 38
13. Valencia 31 37
14. Sevilla 31 36
15. Espanyol 30 35
16. Girona 31 34
17. Deportivo Alaves 31 30
18. Las Palmas 31 29
19. Leganes 31 28
20. Real Valladolid 31 16

Gelişmelerden Haberdar Olun

@